Najnowszy raport ONZ na temat głodu na świecie pokazuje, że się cofamy. W zeszłym roku co najmniej 828 milionów ludzi codziennie głodowało. Ceny pszenicy i innych upraw wzrosły wykładniczo. Siła nabywcza ludzi maleje. Stajemy się coraz biedniejsi, więc jemy mniej.
Wybuchła wojna z rolnikami, grożąca wypchnięciem ich z ziemi, którą uprawiali od pokoleń. Ci, którzy kontrolują ziemię, kontrolują zaopatrzenie w żywność, a wraz z nią ludzi. Znaczna część tego zagrożenia jest ukryta w Agendzie 2030, którą próbują narzucić na całym świecie, w każdym kraju, do 2030 roku
Znaleźliśmy się w sytuacji, w której nie ma lepszego określenia niż nazwanie tego kryzysem.
EpochTV's Facts Matter poświęca dużo czasu na relacjonowanie globalnego kryzysu żywnościowego. W filmie dokumentalnym opublikowanym w zeszłym miesiącu Roman Balmakov zbadał szybko zmieniający się krajobraz naszego globalnego źródła żywności – przemysłu rolnego – poprzez wywiady z rolnikami w Holandii, Sri Lance i Stanach Zjednoczonych. To kolejny globalny kryzys, który jest ignorowany przez światowe media.
"Nie ma rolników, nie ma jedzenia: czy zjesz robaki?" to film dokumentalny Epoch Original, który ujawnia ukryty cel stojący za globalną "zieloną polityką", nieopowiedziane historie rolników zmuszonych do wycofania się z biznesu, zakłócenia, jakie będzie to miało dla naszych dostaw żywności i dlaczego jadalne robaki są nagle wysuwane na pierwszy plan jako "globalne zielone rozwiązanie".
Cały godzinny film dokumentalny można obejrzeć TUTAJ, a kopię transkrypcji pobrać TUTAJ. Aby obejrzeć dokument, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, musisz utworzyć konto, podając adres e-mail, który da Ci dostęp do ograniczonej liczby artykułów i programów. Będziesz musiał zapłacić niewielką subskrypcję, aby uzyskać dostęp do nieograniczonej liczby materiałów.
Jeśli nie masz dostępu do filmu dokumentalnego na EpochTV, możesz go obejrzeć TUTAJ.
Czy zielona polityka na całym świecie, ukierunkowana na wszystko, od zbyt dużej ilości azotu po ochronę zagrożonych gatunków, jest częścią planu mającego na celu pozbycie się drobnych rolników, torując drogę do totalitarnej kontroli dostaw żywności – i owadów jako części codziennej diety?
Te i inne trudne pytania zadaje Roman Balmakov, reporter "The Epoch Times" i gospodarz programu "Facts Matter", w artykule "No Farmers, No Food: Will You Eat the Bugs?"1 Balmakov mówi:2
Jednak w wywiadach z rolnikami na całym świecie, w tym w Holandii i na Sri Lance, opowiada się zupełnie inną historię, która rozpoczęła się od polityki ochrony środowiska sprzed dziesięcioleci.
Agenda 2030 zagraża rolnikom
W 1972 roku odbyło się posiedzenie Organizacji Narodów Zjednoczonych w sprawie zmian klimatycznych, na którym opracowano plan zarządzania planetą w sposób zrównoważony. Doprowadziło to do powstania Agendy 21 (Agenda na XXI wiek)3 – plan inwentaryzacji i kontroli wszystkich gruntów, wody, minerałów, roślin, zwierząt, budownictwa, środków produkcji, żywności, energii, informacji, edukacji i wszystkich ludzi na świecie.
Agenda 21 jest obecnie częściej określana jako Agenda 2030, rok, w którym cele planu mają zostać osiągnięte. W 2019 roku Światowe Forum Ekonomiczne ("WEF") zawarło strategiczny sojusz z Organizacją Narodów Zjednoczonych ("ONZ"), która wezwała ONZ do "wykorzystania partnerstw publiczno-prywatnych jako modelu dla prawie wszystkich wdrażanych polityk, w szczególności realizacji 17 celów zrównoważonego rozwoju".4
Agenda 2030 składa się z tych 17 celów zrównoważonego rozwoju ze 169 celami szczegółowymi, w tym wyeliminowaniem ubóstwa i osiągnięciem równości płci, które mają zostać narzucone na całym świecie, w każdym kraju, do 2030 roku.
"Bardzo obszerny dokument, jeśli się go czyta" – mówi międzynarodowy dziennikarz Alex Newman. "Mówimy o setkach stron regulujących naprawdę każdy aspekt życia, od edukacji, przez politykę użytkowania gruntów, ekonomię, po prawo. Znajdowała się tam każda dziedzina życia". Ale pod tymi zielono brzmiącymi inicjatywami, jak mówi Newman, może kryć się bardziej złowrogi motyw:5
Czy kryzys azotowy jest realny?
Holenderscy rolnicy przeżywają kryzys, ponieważ ich rząd zintensyfikował plany wyprowadzenia ich z ziemi. O tym można dowiedzieć się więcej dzięki reportażowi holenderskiej dziennikarki śledczej Elze van Hamelen oraz podcastowi dla The Solari Report – Dutch Farmers and Fishermen: The People Who Feed Us.6
"W 2021 r. unijna sieć Natura 2000 opublikowała mapę obszarów w Holandii, które są obecnie chronione przed emisją azotu. Każdy holenderski rolnik, który prowadzi swoje gospodarstwo w promieniu 5 kilometrów od obszaru chronionego Natura 2000, musiałby teraz poważnie ograniczyć produkcję azotu, co z kolei ograniczyłoby jego produkcję", wyjaśnia Balmakov.7
Holenderska hodowczyni bydła mlecznego Nynke Koopmans z Forum na rzecz Demokracji uważa, że problem azotu jest wymyślony. "To jedno wielkie kłamstwo" – mówi. "Azot nie ma nic wspólnego ze środowiskiem. To po prostu pozbywanie się rolników". Inny rolnik powiedział, że jeśli nowe przepisy dotyczące azotu wejdą w życie, będzie musiał zmniejszyć swoje stado 58 krów mlecznych do sześciu.
Naukowiec zajmujący się azotem Jaap C. Hanekamp pracował dla rządowej komisji zajmującej się badaniem azotu, której zadaniem była analiza rządowego modelu azotu. Powiedział Bałmakowowi:8
Ostateczny program: Żadnych praw własności ziemi dla ludzi
Gdy rolnicy zamykają działalność, rząd może wkroczyć i przejąć ziemię, co może być tym, o co naprawdę chodzi w programie. Według Evy Vlaardingerbroek, byłej członkini Forum na rzecz Demokracji i komentatorki politycznej:9
Ale nie tylko rolnicy w Holandii są dotknięci. W 2020 roku Kalifornia stała się pierwszym stanem USA, który zobowiązał się do osiągnięcia celu 30 na 30, zobowiązując się do objęcia 30% swoich gruntów i wody kontrolą rządu do 2030 roku. Ale, jak mówi Margaret Byfield, dyrektor wykonawczy American Stewards of Liberty, toruje to drogę do zaniku prywatnej własności ziemi:10
Inne pozornie zrównoważone regulacje rządowe mogą być również objęte tym planem. Reprezentant Doug LaMalfa, rolnik i przedstawiciel Kalifornii, wyjaśnia:11
Globaliści mają to wszystko zaplanowane
Znaczna część planów nowego porządku świata opiera się na zarządzaniu kryzysowym i idei, że nastąpi wielki kryzys, który doprowadzi do wielkiej transformacji, w której globaliści wkroczą, aby uratować sytuację, przekształcając społeczeństwo w obiecany raj. "W pewnym momencie narracja zmieniła się na klimat" – mówi Balmakov.
Wcześniej była to zimna wojna, ale zmieniło się to po spotkaniu Klubu Rzymskiego w 1991 roku. Zarówno Rockefellerowie, jak i wczesne powiązania z WEF mogą być powiązane z Klubem Rzymskim, think tankiem, który sprzymierzył się z neomaltuzjanizmem – ideą, że zbyt duża populacja zdziesiątkuje zasoby – i zamierzał wdrożyć globalny program depopulacji.
"Wymyślili ten niesamowity dokument, w którym powiedzieli: Potrzebujemy nowego uzasadnienia dla tego wszechpotężnego państwa" – mówi Newman. "Tak więc nową wymówką będzie to, że środowisko zostanie zniszczone i ponieważ klimat zaszkodzi nam".12 Bałmakow kontynuuje:
Czytając między wierszami, kluczowi gracze w tej globalistycznej agendzie stają się jasni. Newman mówi:13
Sprowadź robaki
Globaliści sugerują, że jedzenie robaków ochroni planetę, eliminując potrzebę hodowli zwierząt, ograniczając użytkowanie gruntów rolnych i chroniąc środowisko.14 Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa również zachęca do spożywania owadów i żywności na bazie owadów.15
W czerwcu 2021 r. WEF opublikował również artykuł, sklasyfikowany jako "bezpieczeństwo żywnościowe", w którym promują wykorzystywanie owadów, pisząc, że "musimy nadać owadom rolę, na jaką zasługują w naszych systemach żywnościowych".16 Uzasadniają tę propozycję tym, że zaradzi ona zbliżającemu się kryzysowi żywnościowemu.
W 2021 r. Komisja Europejska zatwierdziła larwy mącznika jako żywność, publikując komunikat prasowy, w którym zachwala "rosnącą rolę, jaką owady będą odgrywać w ramach zdrowszej, bardziej zrównoważonej diety, a także korzyści dla środowiska w nadchodzących latach".17 Victor Davis Hanson, historyk wojskowości i hodowca migdałów, zauważa:18
Bez rolników nie ma żywności
Jeśli podmioty rządowe i korporacyjne są w stanie przejąć kontrolę nad ziemią, mogą kontrolować dostawy żywności, a wraz z nią ludzi.
"Gdziekolwiek spojrzeć, małe i średnie gospodarstwa rolne są pożerane przez te korporacyjne mega-farmy, ponieważ nie są już w stanie nadążyć. Nie są w stanie dostosować się do tych niekończących się strumieni przepisów, które spadają" – mówi Newman.
"Widzimy to teraz w Chinach, gdzie te gigantyczne, zmechanizowane, korporacyjne, kontrolowane przez rząd mega-farmy wypierają wszystkie te małe rodzinne gospodarstwa, które rodziny uprawiają od setek lat – w niektórych przypadkach dłużej".19 Bez ziemi ludzie tracą autonomię, wolność i niezależność. Hanson mówi:20
Ostatecznie wojna z rolnikami jest wojną przeciwko całej ludzkości, wojną, która zagraża temu, co to znaczy być wolnym. "Myślę, że zbliżamy się do czasu bardzo poważnych niedoborów żywności. Czy w przyszłym roku możemy spodziewać się ogromnych podwyżek cen żywności? Och, nie ma co do tego wątpliwości" – mówi Newman, dodając:21
Źródła i referencje
- 1 Epokowe czasy, nie ma rolników, nie ma jedzenia
- 2, 10 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:19
- 3 YouTube, Ivor Cummins, Największa historia nigdy nie opowiedziana 24 czerwca 2023, 57:31
- 4 YouTube, MintPress News, Whitney Webb, Czym jest Światowe Forum Ekonomiczne? 8 lutego 2023, 4:30
- 5 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:05
- 6 Raport Solariego 17 sierpnia 2023 r.
- 7 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:09
- 8 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:16
- 9 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:17
- 11 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:21
- 12 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:40
- 13 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:43
- 14, 16 Światowe Forum Ekonomiczne, 12 czerwca 2021 r.
- 15 BI.edu 4 stycznia 2022
- 17 Komisja Europejska 2 czerwca 2021 r.
- 18 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:50
- 19 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:54
- 20 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:56
- 21 The Epoch Times, No Farmers, No Food, 1:58
O Autorze
Dr Joseph Mercola jest założycielem i właścicielem firmy Mercola.com, certyfikowanym lekarzem osteopatą medycyny rodzinnej, członkiem American College of Nutrition i autorem bestsellerów New York Timesa. Publikuje wiele artykułów dziennie na wiele tematów na swojej stronie internetowej Mercola.com.
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://expose-news.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz